Testápolás természetes összetevőkkel

Testápolás természetes összetevőkkel

A testvaj igazi elixír, amivel kellőképpen tudjuk kényeztetni a testünket. Nőként az arcunkra extra figyelmet szánunk. Tisztítjuk, ápoljuk, hidratáljuk, radírozzuk, hámlasztjuk. Ugyanezt a gondoskodást nem érdemli meg a testünk többi része? A testápolásra nem csak akkor van szükségünk, ha érzékeny, száraz vagy idősödő bőrrel rendelkezünk, hanem akkor is, ha normál bőrünk van.

0. lépés: a vízfogyasztás

Bár az írásunk fő témája a testvajak, testápolók használatának fontossága, de muszáj megemlítenünk azt, hogy a bőrünk hidratálása nem a krémeknél kezdődik. A külső “rásegítés” rendkívül fontos, de a belső vízpótlást egy krém sem tudja pótolni. És itt most nem a cukros üdítőkre gondolunk, hanem a vízre, esetleg zöld vagy herbateára, természetesen cukor nélkül fogyasztva.

A megfelelő mennyiségű és minőségű vizet a bőrünk garantáltan meghálálja. Puha, rugalmas és egészségesen ragyogó lesz. Az, hogy kinek mennyi vízre van szüksége napi szinten változó lehet. Az életkor, a nem és az életmód is nagymértékben befolyásolja, de átlagosan azt lehet mondani, hogy felnőttként legalább 2,5 liter víz elfogyasztása ajánlott.

Body butter, azaz a testvaj

 

Ha megvan a kellő vízmennyiség, akkor lehet gondolkodni azon, hogy milyen krémeket, testápolókat érdemes használni. A testvaj egy nagyon intenzív, tápanyagban gazdag testápoló, ami állagra szinte egy az egyben megegyezik a vajéval. Innen ered az elnevezése is. A bőrre való felvitele nagyon könnyű, a kéz melegétől ugyanis nagyon hamar megolvad és kenhető állagúvá válik. Sokan ódzkodnak tőle, mert vannak olyan termékek, amik zsíros érzetet hagynak a bőrön a felvételük után. Szerencsére ma már elég széles kínálatból lehet válogatni, így mindannyian megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő változatokat. A testvajak valamilyen növényi eredetű vajat tartalmaznak, például shea -, kókusz- vagy kakaóvajat. Sok esetben illatosított formában kaphatók, így nem csak az állaguk, hanem az illatuk miatt is nagyon kellemes érzetet nyújt a felvitelük. A testvajak továbbá olajat is tartamaznak, ami szintén nagyon sokféle lehet. Gyakran találkozunk mandulaolajjal, olíva olajjal vagy brazil dió olajjal az összetevők listáján.

A megfelelő testápoló kiválasztása

Semmiképp se feledkezz meg arról, hogy lecsekkold milyen bőrre ajánlott az általad választott termék. Emellett nagyon fontos, hogy szemügyre vedd az alkotóelemeket és megnézd az adott krém tartalmaz-e tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot, ami nem feltétlenül tesz jót a bőrnek. Érdemes olyan termékeket választani, amik a természet erejével hatnak és a természetes anyagokon kívül nem rejtenek nem kívánatos elemeket. A legtöbb nagy márka aktívan kommunikál arról, hogy pontosan hogyan készítik a termékeiket. Például milyen összetevőket tesznek a testvajakba és más testápoló készítményekbe. Ennek érdemes utánajárni, ha ugyanis az adott márka filozófiája, küldetése szimpatikus számunkra, akkor nagy valószínűséggel a kínálatban meg fogjuk találni a megfelelő termékeket. Légy türelemmel és hagyj időt magadnak! Előfordul ugyanis, hogy kell kicsit kísérletezni, mielőtt rátalálsz az igazira.