Pihenés felsőfokon: tengerparti nyaralás repülővel

Pihenés felsőfokon: tengerparti nyaralás repülővel

Sok ember számára a tökéletes nyári kikapcsolódás a tengerparti nyaralás repülővel, lehetőleg minél közelebb a szállodához. Őszintén szólva, meg tudjuk érteni őket. Végre-valahára újra utazhatunk, mindenféle tesztek és félelem nélkül. Szinte minden közkedvelt turistaparadicsom feloldotta már a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat és egyre kevesebb az új megbetegedés is, hiszen itt a jó idő! Nem csoda, hogy aki teheti, már tervezgeti, hol legyen az idei tengerparti nyaralás repülővel. Sokan Görögországot választják, mások a horvát tengerpartra vágynak, de rengetegen vannak, akik távolabbi, egzotikus strandok felé veszik az irányt. Ennek igazából csak a pénztárcánk szabhat határt.

Miért közkedvelt a tengerparti nyaralás repülővel?

Az első és legfontosabb a kényelem, hiszen – ha nem a világ túlfelére utazunk – átszállás és komolyabb várakozás nélkül, gyorsan megérkezhetünk úti célunkhoz. Olaszország, Görögország, Horvátország és a hasonló, közkedvelt tengerpartok akár 2 óra alatt is elérhetőek. Így az otthoni elindulástól számítva néhány órán belül már pancsolhatunk is a sós habokban! A jobb szállodák tranzitot is küldenek a vendégekért a repülőtérre. Igaz, hogy a repülőtársaságok igen komolyan veszik a feladható és a gépre felvihető poggyász méretét, de kis gyakorlással egy komplett ruhatárat csomagolhatunk a kis bőröndbe.

Mire kell figyelni, ha a terveink között a tengerparti nyaralásra repülővel megyünk?

Ugyan már a legtöbb helyen nincsenek korlátozások, a repülőgépen a maszk viselése ajánlatos és többnyire kötelező is. Ennek oka az, hogy a gépen fele-fele arányban a külső és a belső levegőt keringetik. Így, bármilyen hatékony szűrőket építenek a rendszerbe, a cseppfertőzés miatt könnyebb elkapni a vírusokat, mint a szabad téren. Arra is figyelni kell, hogy a repülőtársaságok időnként megváltoztatják az utastérbe felvihető poggyász méretét, így kellemetlen meglepetésben lehet része a rutinból csomagolóknak.

Egy tengerparti nyaralás gyerekkel komoly odafigyelést és szervezést igényel

 

Ha gyerekkel megyünk pihenni, akkor sok olyan dologra kell gondolni, amire felnőttek esetében egyáltalában nem. Az első, hogy a repülés esetén oda kell figyelni, hogy a gyerek jegye – főleg, ha kicsi – mindenképp a szomszédos ülésre szóljon. Ez a közkedvelt fapados járatok cseles árképzése miatt fontos faktor, ha a kiadásokat nézzük, mivel az előre kiválasztott jegyek felárasak! Érdemes a kézipoggyászba is játékokat csomagolni, mert a lurkók egy kétórás repülőút alatt is elfoglaltságra vágynak és a legjobb, ha előre gondoskodunk erről. Arra is fel kell készülni, hogy a szálláson, illetve az éttermekben legyen olyan étel, amit a gyerkőc megeszik. A tengerparton sem pihenhetünk meg, ha gyerekkel vagyunk, hiszen minden lépésére figyelni kell. Az új környezet mindenkit magával ragad, a kicsiket is, akik nem igazán érzik a veszélyt.

Olcsó tengerparti nyaralás busszal: a kihívások kedvelőinek

Azoknak, akik inkább spórolnak és ezért hajlandóak lemondani a gyors utazás kényelméről, a buszos nyaralás az ideális választás. Igaz, a buszos utazás abból a szempontból jobb, mint a tengerparti nyaralás repülővel, hogy többnyire háztól-házig viszi az utazókat a jármű. Ráadásul a saját elemózsiánkat ehetjük az úton, nem kell méregdrága és esetleg fonnyadt szendvicset venni az utaskísérőktől. További előnye, hogy az út során vannak pihenők, ahol leszállhatunk a buszról, sétálhatunk kicsit a friss levegőn, és a tájat is alaposabban megszemlélhetjük.

Hátránya viszont az, hogy az utazás ideje igencsak hosszú a repüléshez képest. Ami távolságot egy utasszállítóval 2 óra alatt megteszünk, az busszal akár 12 óra, sőt egy teljes nap is lehet! Ráadásul már a buszra sem lehet bármekkora csomagot felvinni, a társaságok is megszabják, mekkora poggyász kerülhet a csomag-, illetve az utastérbe. Régebben a buszos utazás olcsóbb volt, mint a tengerparti nyaralás repülővel, de mára a jegyárak kiegyenlítődtek, sőt, ha időben keresgélünk repülőjegyet, akár olcsóbb is lehet!