Orrplasztika: Az arc harmóniája a magabiztosságot is befolyásolja

Orrplasztika: Az arc harmóniája a magabiztosságot is befolyásolja

Az orrplasztika javítja az arc harmóniáját és az orr arányait. Orrsövényferdülés esetében hozzájárul a légzési zavarok helyreállításához is.

Orrplasztika a jobb megjelenésért és életminőségért

Az orr az arc karakterének leginkább meghatározó eleme. A formája, mérete, alakja általában adottság kérdése, de deformálódásához balesetek is vezethetnek. Az orrplasztika lehetőséget kínál arra, hogy az arc karakteréhez jobban passzoló formát alakítsanak ki. Nem ritka, hogy a légzési nehézséget okozó orrsövényferdüléssel fordulnak a páciensek szakemberhez. Az orrműtét ilyenkor is megoldást kínál az akár egészségügyi gondokat okozó helyzetre. 

Nyitott vagy zárt orrplasztika? 

A konzultáció során nemcsak az adottságokat és az elérni kívánt eredményt beszéli át a szakember a pácienssel, hanem a nyitott és a zárt orrplasztika közötti különbségekről is tájékoztat a plasztikai sebész. Míg a zárt orrplasztika esetében kizárólag az orr belsejében történnek a bemetszések, addig a nyitott műtétnél a két orrnyílás közötti bőrfelületen is. Dr Kárász Tamás azon az állásponton van, hogy a nyitott műtétek lehetővé teszik a teljes anatómia megfigyelését és a legjobb eredményt megcélzását. Természetesen vannak esetek, amikor a korrekció jellegéből adódóan a zárt orrplasztika bizonyul tökéletes választásnak. 

Számítógépes tervezés Dr Kárász Tamás segítségével

 

A tapasztalatok azt mutatjták, hogy sokan fényképekkel érkeznek, és így igyekeznek megmutatni a szakembernek, milyen orrot szeretnének. A számítógépes tervezés ennél korszerűbb és praktikusabb megoldást kínál, hiszen a páciens saját arcán nézhető meg, hogy milyen forma és méret passzolna leginkább az egyéni arcformájához, adottságaihoz. A maximális hozzáértés és a művészi érzék párosításával kiváló eredménnyel végezhetők el a változtatások, szem előtt tartva a természetességet és az arc harmóniáját.

Aszimmetria és méretváltoztatás

A páciensek életét és magabiztosságát gyakran befolyásolja az arc egyensúlyához viszonyítva túlságosan méretes vagy széles orr. Az orrprofilon látható bemélyedések és púpok mellett a megnagyobbodott, a kampós vagy a lelógó orrhegy esetében sincs ez másként. Nemcsak az orr csontos szerkezetével lehet gond, hanem az orrlyukak méretével, szélességével, irányával is. Az orrplasztika elvégzésének köszönhetően az orr formája és mérete az arc arányaihoz előnyösen igazítva alakítható. Dr Kárász Tamás elmondása szerint, a beavatkozás jellegétől függően, az általában 1-2 órán át tartó orrplasztika altatásban történik, majd 1 éjszakát szükséges a klinikán tartózkodni. 

Orrműtét a légzészavarok megszüntetésére 

Az orrsövényferdülés légzési nehézségeket, horkolást, a légáramlás hiányából fakadó dugulásokat okozhat. Az orr szerkezetének átalakításával orvosolható a probléma, és a légzéssel összefüggő gondok is megszüntethetők. Dr Kárász Tamás orrspecialista kiemelkedő szakmai tudással és esztétikai érzékkel azon munkálkodik, hogy a szépészeti beavatkozás vagy a jobb egészségi állapot érdekében hozzá fordulók tökéletesen elégedetten távozzanak a beavatkozást követően. Az orrplasztika aktívan hozzájárulhat a jobb önértékeléshez és a nagyobb magabiztossághoz.