Hogyan néz ki egy mellnagyobbító műtét menete?

Hogyan néz ki egy mellnagyobbító műtét menete?

Nagyon sok nő nem elégedett a mellei méretével. A többség nagyobb keblekre vágyik, melyet a mellnagyobbító plasztikai műtét által lehet megvalósítani. Mielőtt még belevágnál a folyamatba, érdemes előzetesen tájékozódni, hogy minél több kérdésedre választ kapj és könnyebben el tudd dönteni, hogy valóban szeretnéd-e a műtétet. Ráadásul így sokkal magabiztosabb lehetsz, kevésbé fogsz aggódni a kockázatok miatt.

A mellnagyobbító műtétet megelőzően számos vizsgálat elvégzésére van szükség. A műtétet követően pedig számos utasítást be kell tartani, hogy a heg ne deformálódjon és a gyógyulás rendben menjen végbe. Ez rendkívül fontos a mellnagyobbítás után.

Vizsgálatok a műtét előtt

Legyen szó bármilyen műtétről, így például a mellnagyobbító beavatkozásról, néhány vizsgálat elvégzése elengedhetetlen fontosságú. Egy EKG, mellkasröntgen és laborvizsgálat mindenképp szükséges. A negyven év alatti nők számára mell ultrahang vizsgálaton, a negyven felettieknek pedig mammográfián kell részt venniük.

 

Bizonyos esetekben további vizsgálatok is indokoltak lehetnek, például, ha a páciens valamilyen krónikus vagy akut betegségben szenved, esetleg rendszeresen szed valamilyen gyógyszert. Ha a páciens átesett már valamilyen plasztikai beavatkozáson, akkor a műtétre vonatkozó zárójelentéseket is el kell vinni az orvosi konzultációra.

A mellnagyobbító műtét menete

A beavatkozás altatásban történik egy napos bent fekvéssel. A plasztikai sebész a kívánt helyen bemetszést végez körülbelül öt-hat centiméteres hosszúságban, majd az előzetesen megbeszéltek alapján beülteti az implantátumot a mellizom vagy a mirigyállomány alá. Nagyon gyakran részben az izom, részben a mirigy alá kerül a protézis. A sebfelszíneket, az implantátum üregét, továbbá a bőrmetszést a sebész egy felszívódó varrat segítségével zárja le.

A beavatkozást követően

A műtétet követően az operált terület, illetve annak környezete körülbelül két hónapig duzzadt, ödémás. Ez fokozatosan csökken, azonban a teljes gyógyulás hónapokat vesz igénybe. Az esetek többségében a szoptatásnak sincs akadálya, mivel a beavatkozás nem érinti a tejcsatornát.

Annak érdekében, hogy az implantátum stabilizálva legyen, a páciensnek három hónapon keresztül háton kell feküdnie. Ennek oka, hogy az implantátum körül kialakuló tok nem elég erős, ezért a javasolt több hónapos fekvés nélkül az implantátum elmozdulhat.

Körülbelül három hónapig a seb nem ázhat, azonban zuhanyozásra van lehetőség és a sebet is lehet finoman tisztítani. Fél éven keresztül tartózkodni kell a napozástól, valamint a szolárium használattól, mert az UV vagy a napfény deformálhatja a heget.