Hogyan készül és mitől natúr a natúr szappan?

Hogyan készül és mitől natúr a natúr szappan?

Ha megérett benned a vágy az egészséges életmódra való áttérésre, egészen biztosan a mindennapjaid olyan nagyobb szegmensét is szeretnéd átalakítani, mint a szépségápolási rutin – ez esetben a natúr szappan kiválasztása is biztosan terítékre kerül. De mégis, mitől natúr a natúr szappan? Milyen előnyökhöz jutsz, ha inkább a kézműves manufaktúrák által készített termékeket preferálod a bolti szerekkel szemben?

Azt sem tudjuk, miből készülnek

Annyi mindennel mérgezzük magunkat – méghozzá úgy, hogy nincs is róla tudomásunk! Méregdrága kozmetikumokat vásárlunk annak érdekében, hogy sokáig szépek, fiatalok és egészségesek maradjunk. A fürdőszobaszekrényünk roskadozik a különféle exkluzív test- és bőrradíroktól, arckrémektől, tonikoktól – pedig, ha tudnánk, miket is tartalmaznak egészen pontosan ezek a produktumok, kétszer is meggondolnánk, hogy használjuk-e azokat a mindennapokban. A kémiai úton előállított, vegyszerektől terhelt szépségápolási készítmények nemcsak színezékeket, de különféle allergéneket, avasodásgátlót és tartósítószereket is tartalmaznak. Ezzel ellentétben a natúr szappan, amint azt az elnevezése is hűen tükrözi, természetes alapanyagokból áll, így az érzékeny bőrrel rendelkezőknek is jó választásnak bizonyul.

Natúr szappan – mert a vegyiparnak semmi helye a fürdőszobában!

Hagyományos, jólismert, természetes összetevők, amelyeket nem ipari körülmények között gyúrnak „tömbbé”, nem a végeláthatatlan gyártósorokról kerülnek az otthonainkba, hanem kézműves manufaktúrákban készülnek, gondos törődéssel – szívvel-lélekkel. Egyébként nem csupán a szappanok elkészítése, de még a feldarabolása, sőt a csomagolása is manuálisan történik – így azok, egyediségüknek köszönhetően ajándékként is bátran megállják a helyüket. A natúr termékek izgalmas világában kalandozva számos remek opcióját találhatod a szóban forgó tisztálkodási készítménynek – szavazz bizalmat bármelyiknek is, tudd, tudatos és egyben felelősségteljes döntést hoztál a családod és a saját egészséged szempontjából.

A szappanok őse – az Aleppo natúr olívaolaj szappan

 

A szóban forgó natúr szappan a szír városról, Aleppo-ról kapta a nevét – a témában végzett kutatások szerint itt készítették el ugyanis közel kétezer évvel ezelőtt az első példányt. Fő összetevője az olívaolaj, de emellett babérolajat is tartalmaz. Az említett két olajhoz szódát adnak, majd a masszát kiterítve, darabokra szeletelve a sivatag szelében hagyják azt megszilárdulni – minimálisan fél évig. A gazdag E-vitamin forrásnak számító natúr szappan bármilyen bőrtípus esetén használható, nem szárítja vagy irritálja a bőrt. Regeneráló hatása közismert, de jó szolgálatot tesz a pattanásos bőr kezelésében, az ekcémával folytatott harcban is. Nemcsak a bőröddel, de a hajaddal is csodát tesz.

Natúr szappan egyenesen Franciaországból

Ha valakik, akkor a franciák bizony tudják, mi is az a szépségápolás! A világszerte irigyelt francia nők szépségének és fiatalságának a titka sokesetben a natúr készítmények rendszeresen használatában rejlik. A kókuszolajból, sóból és olívaolajból készített natúr kozmetikum, a Marseille szappan története is a régmúltba nyúlik vissza – pontosan 1688-ra datálják az első Marseille szappan elkészítését. A mai modern körülmények között elkészített szappan eredeti receptje semmit sem változott. A szóban forgó kézműves produktum összetevőit egy nagy üstben összefőzik, majd két héten keresztül szárítják a földre helyezett, speciális fa tégelyekben. A szappan nemcsak tisztálkodáshoz, de hajmosáshoz és borotválkozáshoz is remek, sőt, sokan a ruhamosáshoz és az edények mosogatásához is előszeretettel használják azt.

Házi szappan – érdemes megpróbálkozni a készítésével?

Nos, egyre többen döntenek úgy, hogy a kellő szaktudás fejében, illetve a minőségi alapanyagok, összetevők birtokában saját maguk vágják bele a fejszéjüket a szappankészítésbe. Bár maga a tevékenység valóban nem ördöngös feladat, mégis azt javasoljuk, ha gondolatban kacérkodsz a szappankészítés művészetének elsajátításával, előzőleg vegyél részt egy-két tanfolyamon ahhoz, hogy valóban profin és biztonságos körülmények között kísérletezhess.