Fizioterápia a Golden Palace Göd prémium nyugdíjas otthonban

Fizioterápia a Golden Palace Göd prémium nyugdíjas otthonban

A fizioterápia kifejezést egyre sűrűbben halljuk a már idősebb korosztállyal kapcsolatban. Olyan kezelés ez, ami nagyban segíti megkönnyíteni számukra a hétköznapokat, és élhetőbbé, aktívabbá, összességében pedig boldogabbá tenni azokat. Cikkünkben bemutatjuk azt a prémium nyugdíjas otthont, ami luxus környezetben közvetve biztosítja lakói számára többek között ezt a kezelés típust is. A Golden Palace Göd vezető fizioterapeutáját kértük, hogy meséljen nekünk erről a szolgáltatásról.

Mi is pontosan az a fizioterápia?

„Mindenféle mozgással és mozgásterápiával kapcsolatos kezelés esetén beszélhetünk fizioterápiáról. Ilyen például a gyógytorna vagy a masszázs. Ne keverjük össze a fizikoterápiával, ahol már gépi eszközöket használnak, mint például a lézer terápia.”

Miben nyújt segítséget?

„Minden olyan idős ember számára nagyon hasznos lehet, akinek mozgásrendszeri problémája van. Beszélhetünk akár ízületi gondokról, reumatológiai, ortopéd problémáról, akár egy térd vagy egy váll fájdalomról. Ezek kezelésére nagyon hasznos lehet.”

Hogy néz ki ez a folyamat?

 

„Az egész folyamatot egy alapos állapotfelmérés előzi meg és azon keresztül képet kapunk a fizikai állapotról. Hol vannak beszűkült mozdulatok, hol fáj vagy éppen hol érzékeny az egyes terület. Ezután pedig meghatározzuk, hogy pontosan milyen kezelésre lesz szükség.

Állapottól függően általában 5-10 kezelési alkalmat szoktunk javasolni, hogy tartósan lehessen eredményt elérni, gyulladást csökkenteni és beszűkült mozgásokat lehessen felszabadítani.”

Hogyan működik ez a Golden Palace Göd területén?

„Egy bejelentkező felületen keresztül, akár online vagy telefonon lehet elérni a szolgáltatást. A bejelentkezést követően állapotfelmérésre egyeztetünk időpontot, majd, ha ez megtörtént, megbeszéljük a pácienssel, hogy pontosan milyen kezelésre van szüksége, annak érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tudjunk segíteni a panaszain.”

A Golden Palace Göd nyugdíjasházban elérhető a háziorvosi szolgáltatás és egyéb szakorvosi járóbeteg ellátás, de az itt lakók számára a szakorvosi vizsgálat vagy konzílium máshol is megvalósulhat, melyhez szállító szolgálat, szükség szerinti kíséret is rendelkezésre áll.

Különböző gyógykezelések, életmód tanácsadás, wellness, fizioterápia, szakorvosi ellátás, szállás biztosításával együtt, akár külföldi vendégek számára is, luxus körülmények között.

Mindemellett pedig olyan exkluzív wellness szolgáltatások is elérhetők, mint a szaunavilág, pezsgőfürdő, kint-benti medence, fodrász, kozmetikus, vagy éppen a parkban található homokos partos nagy tó. Itt mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot, legyen szó aktív, vagy pihentető kikapcsolódásról. A különböző szakkörök pedig a szellemi frissességet garantálják a lakók számára.

Ilyen az irodalmi szakkör, énekkar, festő szakkör, vagy a különböző színház és mozi estek. Hiszen az itt dolgozók nagyon jól tudják, hogy a fizikai egészség mellett, a mentális jóllét is ugyanolyan fontos. Ezért pedig mindent meg is tesznek, hogy a lakóik a lehető legjobb, prémium környezetben élhessenek. Ez a Golden Palace Göd.