Ezért válaszd az intim microwaxing kezelést

Ezért válaszd az intim microwaxing kezelést

Veled is előfordult már, hogy kellemetlen tüneteket tapasztaltál intim gyantázás után? Az intim bőrfelületek testünk legérzékenyebb részei, éppen ezért speciális ápolásra van szükségük. A jó hír, hogy nem kell eltűrnöd a kellemetlen tüneteket. A microwaxing technológiát kifejezetten az érzékeny területek szőrtelenítésére tervezték – gyulladás vagy szőrbenövés nélkül. Hogy mik az eljárás előnyei? Cikkünkből megtudhatod!

A hagyományos gyantázás problémái

A hagyományos gyantázás a szőrtelenítés egyik leghatékonyabb módszere, az intim területek azonban speciális ápolást igényelnek. A gyantázás megbízható módszer például lábszárak szőrtelenítésére, az intim szőrtelenítésnél azonban több kockázattal is számolnod kell.

Megnőhet szőrbenövés kockázata

A hagyományos, fenyőviaszból készült gyantázásnál fennáll a veszélye, hogy a szőrszálakat csak részben sikerül eltávolítani, ez pedig fokozza a szőrbenövés veszélyét. Ha volt már dolgod szőrbenövéssel, tudhatod, hogy nem csak esztétikailag zavaró, de fájdalmas is lehet. A kifejezetten érzékeny és majdnem állandóan ruhával fedett intim területeken ráadásul jóval hosszabb idő alatt szabadulhatunk meg tőlük, és nagyobb a gyulladás kialakulásának esélye.

Kevésbé kíméletes a bőrhöz

 

A kezelés során a bőr húzódhat, ami nemcsak fájdalommal járhat, de bőröd hosszú távon veszíthet rugalmasságából is. Ez további problémák forrása lehet, hiszen az egészséges bőrt jóval könnyebb szőrbenövés és sérülések nélkül szőrteleníteni.

A gyanta hője és a hirtelen, húzó mozdulatok ezen kívül sérüléseket okozhatnak. A gyantázás során ugyanis nemcsak a szőrt, de a bőr felső hámrétegét is eltávolítják. Ez csökkenti a bőr védekezőképességét, gyorsítja az öregedési folyamatokat, sőt, hegeket okozhat.

Bőrgyulladáshoz vezethet

A fent említett mikrosérülések további tünetekhez vezethetnek, hiszen az apró sebeken keresztül baktériumok juthatnak a szervezetedbe. Ez akár fertőzéses bőrgyulladáshoz vezethet, ami nemcsak bosszantó, de fájdalmas is. 

Ha már megtörtént a baj, a tüneteket hideg borogatással enyhítheted. Ha a bőröd kifejezetten érzékeny és hajlamos a gyulladásra, használj lazább, 100% pamut fehérneműt és egy természetes anyagok felhasználásával készült, ápoló intim lemosót is érdemes kipróbálnod.

Miért válaszd az intim microwaxing technikát?

A intim microwaxing technikát kifejezetten az érzékeny intim területek igényeire fejlesztették ki, így kíméletesen és fájdalommentesen távolítja el a szőrszálakat. Hogy pontosan milyen előnyökkel jár a módszer? Olvass tovább!

Mondj búcsút a szőrbenövésnek!

A módszer lehetővé teszi, hogy a szőrszálak egészét eltávolítsák, éppen ezért egy intim microwaxing után során nem kell sem a szőrbenövésektől, sem pedig gyulladásoktól tartanod. 

Sőt, a kíméletes intim szőrtelenítés során használt ápoló, növényi hatóanyagoknak köszönhetően bőröd hosszú távon rugalmasabbá, üdébbé és egészségesebbé válhat. Ha még többet akarsz tenni a szőrbenövések megelőzéséért, érdemes intim bőrradírt kipróbálnod, mint a Naturiti vegán bőrfrissítő peelingje. Használd hetente egyszer, de vigyázz – közvetlen intim szőrtelenítés előtt és után 3-4 napot mindenképp várj a radírozással.

Rugalmasabb, egészségesebb bőr

A kezelések alatt az intim területek rugalmassága nem csökken, sőt az intim microwaxing módszernek köszönhetően bőröd egyre egészségesebb lehet. Ennek oka, hogy a kezelés során nemcsak a szőrszálakat távolítják el, de a bőrödet is ápolják. 

Az olyan vegán hatóanyagok, mint a növényi őssejt vagy az aloe vera, felgyorsítják a bőröd természetes regenerációs folyamatait. Rendszeres kezelések mellett így bőröd mindig üde és fiatalos lehet. 

A fertőzésektől sem kell tartanod

Az intim microwaxing során nem sérül a bőrfelület, így a fertőzések és gyulladások sem fognak veszélyeztetni. Az intimkozmetikus a kezelés után külön figyelmet fordít majd arra, hogy gyengéden fertőtlenítő és ápoló termékekkel gyorsítsa meg bőröd gyógyulását.

Mire számíts a kezelés során?

Kipróbálnád az intim microwaxing szőrtelenítést, de nem tudod, mire készülj? Ismerd meg a kezelést lépésről lépésre!

  1. Állapotfelmérés

Egy profi intimkozmetikai szalonban a szőrtelenítés mindig az állapotfelméréssel kezdődik. Ez a folyamat legfontosabb része, hiszen ebben a lépésben a szakember felméri az intim bőrfelület aktuális állapotát. Ez lehetővé teszi, hogy a kezelés során használt technikákat és bőrápoló termékek megfeleljenek a bőröd egyedi igényeinek.

  1. Mikrogyantázás

Az intim területeken a legérzékenyebb a bőrünk, ráadásul állapota és minősége akár pár milliméterenként is változhat. Az inim microwaxing során a gyantázást a lehető legkisebb egységekben végzik, ez által a kezelés végig alkalmazkodik a bőrhöz.

A megfelelő termékek, és a kis lépésekben, kíméletesebben végzett szőrtelenítés eredményeképp a bőröd puha, egészséges és ápolt lesz a kezelés után.

  1. Micropeeling

Az intim microwaxingnak a bőr gyengéd radírozása is része – a hagyományos gyantákkal ellentétben azonban bőröd nem sérül. A gyanta állaga, hőmérséklete és a microgyantázás technológiája lehetővé teszi, hogy sérülésmentesen távolítsák el az elhalt hámréteget. Ez valódi felfrissülést hoz az intim bőrfelületnek. A micropeeling fokozza az anyagcserét, ráadásul az ápoló intimkozmetikumok is hatékonyabban felszívódhatnak.

  1. Vegán bőrápolás

A vegán intimkozmetikai kezelés során több, mint harminc féle növényi hatóanyag segíti majd a bőröd gyors regenerálódását. A természetes, növényi alapanyagok nem okoznak irritációt, viszkedést vagy kipirosodást, így akkor is nyugodtan használhatod őket, ha kifejezetten érzékeny a bőröd. 

Az olyan összetevők, mint a a panthenol, a növényi őssejt és a növényi hialuron gyulladáscsökkentő, miközben javítja a bőr vízellátását és hozzájárul a természetes védekező rendszer erősítéséhez.

Összegzés

A microwaxing technika jelentős előrelépés a biztonságos intim szőrtelenítésben. Segítségével kíméletesen, mégis hatékonyan szabadulhatsz meg a szőrszálaktól és a kellemetlen mellékhatásoktól egyaránt.

Az olyan profi intimkozmetikai szalonokban, mint a Naturiti, nem kell többé szőrbenövésektől, bőrgyulladástól vagy irritációtól tartanod. Itt ugyanis a szakemberek mindig a te egyéni bőrtípusodra kialakított kezelési tervet állítanak majd fel, és vegán kozmetikumokkal ápolják a legérzékenyebb területeket.