Kategória: Étkezés

A fekete só varázslatos ízvilága

A fekete só egy roppant különleges ételízesítő, több változata is ismert. Idehaza a legnépszerűbbnek az úgynevezett Himalájai fekete só számít. Mostani bejegyzésünkben ezt a számos pozitív...

Tippek a kenyérsütő edény kiválasztásához

Milyen kritériumoknak kell megfelelni annak a konyhai kelléknek, amely a tökéletes kenyérsütő edény címére pályázik? Miért érdemes egyáltalán otthon kenyeret sütni, amikor a szupermarketek polcai...

Mire jó a szójaszósz?

A szójaszósz szójababpasztából készül erjesztés által. Alapvetően ételízesítőként használják, több változata is ismert. Van, amelyhez búzát adnak, másik verziójához árpát kevernek....

Divatba jöttek a fermentált ételek

A fermentált ételek kifejezés hallatán Te sem igazán tudod, mire is gondolj pontosan? Bár a fermentálás valóban idegennek tűnhet, a valóságban egy többezer éves módszerről van szó – és az...

Hagyományos kovászos uborka készítése

A hagyományos kovászos uborka tipikusan nyári csemege – az elkészítésének első lépése ugyanis az, hogy megbízható forrásból ellenőrizzük az elkövetkező napok időjárását. Abban az esetben...

Ismerjük meg Magyarország iható gyógyvizeit

Magyarország gyógyvizei világszerte ismertek, hazánk igazi nagyhatalom ezen a téren, hiszen országszerte több forrás is buzog területén. Néhány gyógyvíz azonban nemcsak külsőleg, fürdőzés...