Kategória: Étkezés

Divatba jöttek a fermentált ételek

A fermentált ételek kifejezés hallatán Te sem igazán tudod, mire is gondolj pontosan? Bár a fermentálás valóban idegennek tűnhet, a valóságban egy többezer éves módszerről van szó – és az...

Hagyományos kovászos uborka készítése

A hagyományos kovászos uborka tipikusan nyári csemege – az elkészítésének első lépése ugyanis az, hogy megbízható forrásból ellenőrizzük az elkövetkező napok időjárását. Abban az esetben...

Ismerjük meg Magyarország iható gyógyvizeit

Magyarország gyógyvizei világszerte ismertek, hazánk igazi nagyhatalom ezen a téren, hiszen országszerte több forrás is buzog területén. Néhány gyógyvíz azonban nemcsak külsőleg, fürdőzés...

A böjtölés szokásának eredete

A böjtölés szokása többezeréves múltra tekint vissza. Alapjában véve a szó tartózkodást, önmegtartóztatást jelent bizonyos ételektől és italoktól. A szigorú értelemben vett böjtölés nem...