Kategória: Étkezés

Léböjt diéta – a legfontosabb tudnivalók

Napjainkban már számtalan különféle fogyókúrás módszerrel és speciális étrenddel találkozhatunk a világhálón, ezek közül az egyik legnagyobb népszerűségnek a léböjt diéta örvend. Ennek...

Miből áll egy mediterrán diéta mintaétrend?

Bár elsőre talán bonyolultnak tűnhet, bizony egy ízig-vérig mediterrán diéta mintaétrend összeállítása villámgyorsan elsajátítható. A déli országok lakói valahogy nem csak jókedvűek, de...

A fekete só varázslatos ízvilága

A fekete só egy roppant különleges ételízesítő, több változata is ismert. Idehaza a legnépszerűbbnek az úgynevezett Himalájai fekete só számít. Mostani bejegyzésünkben ezt a számos pozitív...

Tippek a kenyérsütő edény kiválasztásához

Milyen kritériumoknak kell megfelelni annak a konyhai kelléknek, amely a tökéletes kenyérsütő edény címére pályázik? Miért érdemes egyáltalán otthon kenyeret sütni, amikor a szupermarketek polcai...

Mire jó a szójaszósz?

A szójaszósz szójababpasztából készül erjesztés által. Alapvetően ételízesítőként használják, több változata is ismert. Van, amelyhez búzát adnak, másik verziójához árpát kevernek....

Divatba jöttek a fermentált ételek

A fermentált ételek kifejezés hallatán Te sem igazán tudod, mire is gondolj pontosan? Bár a fermentálás valóban idegennek tűnhet, a valóságban egy többezer éves módszerről van szó – és az...