Az orrplasztika az egészséges légzés helyreállításában is segíthet

Az orrplasztika az egészséges légzés helyreállításában is segíthet

Az arc harmóniája és az orr arányai orrplasztika műtéttel alakíthatók. Orrspecialista segítségével az orr szerkezeti átalakítása rutin beavatkozásnak bizonyul.

A legtöbb plasztikai műtét már rutin eljárás keretei között elvégezhető. Ami az egyén életében egyszeri és gyakran félelemmel járó esemény, az a gyakorlatban százaknak adja vissza a magabiztosságot vagy éppen a tiszta orrlégzést, az egészséges mindennapokat. Nem véletlen, hogy a műtéttől tartó páciensek is egyre többen keresik a megbízható orrspecialista segítségét. Dr Kárász Tamás az orrplasztika területén jelentős tapasztalattal rendelkezve úgy véli, hogy a beavatkozás során az arc harmóniájának megteremtése az elsődleges cél. Természetesen vannak páciensek, akik orrsövényferdüléssel fordulnak szakemberhez, esetükben az egészséges légzés helyreállítása kerül fókuszba. 

A nyitott orrműtét elterjedtebbnek számít

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a modern orrplasztika leginkább a nyitott orrműtétek irányába mutat. Ez lehetővé teszi, hogy az orr váza egyértelműen láthatóvá váljon. A módszerrel szemben a zárt orrplasztika is bír még létjogosultsággal, ilyenkor az orr belsejében történik a bemetszés. A cél minden esetben a biztonság és a beteg egészségének megőrzése. Az egyéni anatómiai adottságok, a páciens céljai és elvárásai egyaránt meghatározzák azt, hogy melyik műtéti módszerre esik végül a választás. Dr Kárász Tamás is azon az állásponton van, hogy a nyitott orrműtét nem véletlen vezeti a népszerűségi listát a világ népszerű orrspecialistáinál is. 

 

A plasztikai műtétek a kezdetekkor egészségügyi célokat szolgáltak, csak azt követően fedezték fel az esztétikai sebészet kínálta lehetőségeket. Az orrműtét során az egészség helyreállítása éppen úgy középpontba kerülhet, mint a vágyott formák megvalósítása. Dr Kárász Tamás úgy tekint az orrplasztikára, mint egyfajta művészetre. A cél ugyanis nem csupán a megfelelő formák megvalósítása, hanem azoknak az arc adottságaival való harmóniába hozása is. 

Orrsövényferdülés helyreállítás esztétikai eredményekkel kombinálva

Az orrspecialista rendszerint esztétikai célú beavatkozásokkal találkozik, de nem ritka az sem, hogy orrsövényferdüléssel fordulnak hozzá a páciensek. Az esztétikum és a funkcionalitás akár egyetlen beavatkozáson belül is orvosolható, így a páciens búcsút mondhat az orrsövényferdülés egészségügyi hátulütőinek, miközben a kívánt formákat is sikerül megvalósítani. 

Orrplasztika: Cél a jobb életminőség, az egészséges légzés és a magabiztosság

Az archoz nem passzoló, méretben, formában eltérő orr az egész megjelenésre rányomhatja a bélyegét. Az egészségtelenül önbizalomhiányos állapotot okozó adottságok orrspecialista segítségével megváltoztathatók, átalakíthatók, méghozzá rutin beavatkozás keretein belül. Az egyénre szabott számítógépes tervezéssel, a páciens elvárásainak megismerésével, egészségi állapotának felmérésével már egy olyan képet kaphat a szakember, amely mentén elindulhat, megcélozva a hozzá fordulók elégedettségét és életminőségük javítását.