A vegán testápolókat nem tesztelik állatokon

A vegán testápolókat nem tesztelik állatokon

Feltehetően aligha vásárolna bárki is tudatosan olyan kozmetikumokat, amelyeket kínzó módon állatokon teszteltek. A legbiztosabb módja, hogy ezt elkerüld, a vegán testápoló vásárlása. De hogyan lehet felismerni azokat a kozmetikumokat, amelyeket nem teszteltek állatokon? Az alábbiakban többek között erről is olvashatsz, illetve megtudhatod tudatos-e vagy pusztán a tájékozatlanság okozza, hogy még mindig rengeteg olyan termék van a drogériák polcain, melyek sok szenvedést okoznak az állatoknak.

Vegán testápoló az állatkísérletek ellen

Ez már nem csak egy trend, mert a tudatos és fenntartható fogyasztás az élethez való hozzáállás kérdése. Ez nemcsak a különböző fogyasztási cikkek eredetére, hanem a gyártási folyamatra is vonatkozik. Mindenki, aki kozmetikumokat, például krémeket, sminkeket, dezodorokat vagy hasonló termékeket vásárol és használ, tudatosan vagy öntudatlanul egy egésznek a része. Végül is a kereslet és a kínálat alakítja a gazdaságot, így a vásárlási döntés nem csupán egy termék vagy márka iránti elkötelezettség, hanem egy csendes megállapodás a gyártási feltételekkel. Tudatosan valószínűleg senki sem nyúlna olyan kozmetikumokhoz, amelyeket állatokon teszteltek. Bár az állatkísérletek már évek óta tilosak az EU-ban, a vállalatok számára vannak jogi kiskapuk. Az állatokon tesztelt kozmetikumok vásárlása tehát nem rossz szándékból, hanem tudatlanságból fakad.

Az állatkísérleteket törvény tiltja

Az EU-ban már rég óta tilos az olyan kozmetikai termékek, nyersanyagok értékesítése és behozatala, amelyek előállítása során állatkísérleteket végeztek. Az EU Bizottsága már 2003-ban úgy döntött, hogy fokozatosan megszünteti a kozmetikai és ápolószerek állatkísérleteit. Ezt követte 2004-ben az állatkísérletek betiltása az egész EU-ban, és 2009 óta ez a tilalom a kozmetikumok összetevőire is vonatkozik.

Natúrkozmetikumok: hogyan lehet felismerni őket?

 

A natúrkozmetikumokat felismerheted abból, hogy tudod, mit jelentenek a termék csomagolásán feltüntetett jóváhagyási pecsétek. Ezzel kapcsolatban a következő jelzéseket kell ismerned: A BDIH pecsét és a Natrue címke. Ez utóbbi a kozmetikai iparban végzett állatkísérletekkel kapcsolatban egyértelmű irányvonalat követ, így a Natrue tanúsítvánnyal rendelkező termékek nem értékesíthetők olyan országokban, amelyek megkövetelik az állatkísérleteket (pl. Kína). A BDIH egy kicsit nagyobb mozgásteret enged magának, mivel az ilyen címkével ellátott kozmetikumokat nem tesztelhették állatokon, kivéve, ha e tesztek elvégzése vagy kezdeményezése nem a nyersanyag gyártónak, a nyersanyag szállítónak vagy a végtermék gyártójának tulajdonítható.

Lavera vegán testápoló

A piacon szerencsére már széles választék található a kiváló és biztonságos eredetű natúrkozmetikumokból. Az egyik ilyen a „Lavera” termékcsalád. Vegán testápolójának természetes összetevői főként biotermesztésből származnak, és viselik a Natrue minőségi pecsétet, amely a természetes és organikus kozmetikumokat, valamint a vegán eredetet jelöli. A teljes termékcsalád natúrkozmetikum, és ez egyértelműen fel van tüntetve a termékein.